Wedstrijden

We doen mee aan wedstrijden in heel Nederland. Hieronder een overzicht met links naar meer informatie. Handig voor onze roeiers, supporters en volgers!

Wedstrijdseizoen 2023

Dit wedstrijdseizoen roeien we

De organiserende vereniging publiceert de wedstrijdinformatie meestal online. Volg de links hierboven voor wedstrijdreglement, programma, parcours, adressen, kraantijd/-lijst, startlijst en meer informatie. De officiële uitslagen verschijnen op federatiesloeproeien.nl/uitslagen. Op sloeproeien.nl is ook veel interessante informatie te vinden.

Live volgen

Sloeproeiwedstrijden zijn vaak live te volgen op sportvolgen.nl. Onze sloep heet Labora Stulti en is babyblauw.
Onze eerstvolgende wedstrijd is de Kaagrace op 10 juni. Het damesteam start om 11.04 uur met startnummer 65, de heren om 14.06 uur met startnummer 101.

Algemene wedstrijdinformatie

De Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) kent diverse klassen voor het Kampioenschap Sloeproeien Nederland. De Heren van Almere roeien in klasse H-2, De Dames van Almere (Forza Femina) in klasse D-2. Voor een eindklassering moet een team minimaal 6 van de genomineerde wedstrijden roeien.

De FSN maakt de roeikalender, een overzicht met informatie over álle wedstrijden in Nederland. Begin februari maakt de FSN genomineerde wedstrijden bekend. In maart zijn de sleepweekenden en het wedstrijdseizoen is van begin april t/m begin november.

We hebben op 19 mei 2023 de Harlingen-Terschelling race geroeid, met startnummer 88. Zie de video hieronder.